مریم و سعید و سروش و سینا زیر یک سقف

وإن یکاد الذین کفروا لیزلقونک بأبصارهم لما سمعوا الذکر ویقولون إنه لمجنون وما هو إلا ذکر للعالمین

مریم و سعید و سروش و سینا زیر یک سقف

وإن یکاد الذین کفروا لیزلقونک بأبصارهم لما سمعوا الذکر ویقولون إنه لمجنون وما هو إلا ذکر للعالمین

تدام زندگی مشترک با گذشت!

اگر از افراد مختلف درباره‌ی ویژگی‌ها و صفات زوج های موفق بپرسید، به فراخور سطح فکر و جایگاه اجتماعی‌شان به شما پاسخ داده و به موارد مختلفی اشاره می کنند. اما قطعاً برخی خصوصیت‌ها: مانند صداقت و راستگویی، اعتماد، حسن خلق و... هستند که صرف نظر از ویژگی های پاسخ دهندگان در بین همه‌ی جواب ها، مشترک است.

یکی از این صفت ها گذشت و بخشش است که نه تنها در رابطه‌ی میان زوجین اهمیت دارد، بلکه عاملی حیاتی است که نبودنش به اساس و بنیان خانواده ضربه می زند.
 
چرا همسران باید خطاهای یکدیگر را ببخشند:
همه‌ی ما فردی را به همسری بر‌می‌گزینیم که مطابق با معیارهای‌مان بوده و مشترکاتی با ما داشته باشد. اما از آن‌جایی که هیچ دو انسانی کاملاً شبیه هم نیستند، چنین فردی هم ممکن است دارای خصوصیات و اخلاقی ‌باشد که برای ما دلپذیر و قابل قبول نباشد. این ویژگی های متفاوت، در جریان زندگی مشترک باعث به آمدن اختلافات و دلخوری هایی هم می شود. زیرا همه‌ی انسان‌ها ممکن است گاهی به دلایل مختلف، از جمله مشکلات و فشارهای زندگی، برداشت‌های اشتباه از موقعیت‌ها یا ضعف‌های شخصی اشتباهاتی را در زندگی مشترک مرتکب شوند.

در چنین مواقعی بهترین راه‌حل، پذیرش تفاوت ها و گذشت از اشتباهات است. تدوام یک زندگی مشترک موفق، وابسته به بخشش و گذشت در بین همسران است. گذشت نشان‌دهنده‌ی حسن‌نیت و تمایل زوج به حفظ زندگی مشترک است. گذشت نه تنها در خود فرد احساس خوبی ایجاد می‌کند، بلکه تأثیر عمیقی بر طرف مقابل می‌گذارد. زوج‌هایی که نسبت به هم گذشت دارند، معمولاً به زندگی مشترک خود خوش‌بین بوده و احساس می‌کنند که زندگی مشترک‌شان بیش از آن ارزش دارد که به خاطر یک اشتباه یا بی‌توجهی همسر به روابط‌شان بحران ایجاد کنند. در مقابل همسرانی که از خطاهای هم چشم‌پوشی نمی کنند، جریان مستمری از عیب‌جویی را در زندگی خود جاری می سازند که در دراز مدت علاقه و محبت بین آن‌ها را تحت‌تأثیر قرار داده و باعث بی‌مهری آن‌ها می شود. در چنین شرایطی با هر مشکل جدیدی مسائل گذشته هم سر باز کرده و یک اختلاف ساده تبدیل به یک جنجال عظیم می شود.

بزرگ‌ترین آفت عدم گذشت و بخشش در زندگی مشترک، کینه‌توزی است. افرادی که کینه‌ی همسر خود را به دل گرفته و او را نمی بخشند، نه تنها باعث رنجاندن همسر خود شده، بلکه خود را نیز آزار داده و قلب و روح خود را تیره می سازند. رسول اکرم(ص) می فرمایند: تعافَوا تَسقُطِ الضَّغائِنُ بَینَکُم؛ از یکدیگر گذشت کنید، تا کینه ‏هاى میان شما از بین برود.
 
همیشه این مسأله را در نظر داشته باشید که همه اشتباه می‌کنند و شاید روز دیگر خود شما رفتار نادرستی نشان داده و به بخشش همسرتان نیاز داشته باشید. با نشان دادن برخورد درست، او را هم نسبت به عکس‌العمل صحیح ترغیب می‌کنید.
 
هنگام عذرخواهی این نکات را از یاد نبرید:
 دقت داشته باشید که زمان مناسب را برای عذرخواهی از همسر خود انتخاب کنید. وقتی که همسر شما هنوز از رفتار شما عصبانی است یا خسته و بی‌حوصله است، موقع مناسبی برای این کار نیست. علاوه بر انتخاب زمان مناسب، این مسأله را هم در نظر داشته باشید که بعضی افراد برای بخشیدن دیگران نیاز به مدت زمان طولانی تری دارند. اگر همسر شما جزء این دسته افراد است به این خواسته‌ی او احترام گذاشته و صبر داشته باشید.

نکته‌ی بسیار مهم دیگر این است که بخشش به تنهایی کارساز نیست. زمانی که به خاطر اشتباه‌تان عذرخواهی کردید، باید تصمیم محکمی بگیرید تا دیگر رفتار نادرست خود را تکرار نکنید. فراموش نکنید طلب بخشش بدون پشیمان شدن از انجام کار نادرست ارزشی نداشته و تنها باعث می شود که همسرتان نسبت به شما بی اعتماد شده و در دفعات بعد عذرخواهی شما را نپذیرد.
 
هرگز فکر نکنید که با عذرخواهی کوچک شده و ارزش خود را کم می کنید، بر عکس تنها انسان هایی که به رشد عقلی و فکری کافی رسیده باشند، به اشتباهات خود اعتراف کرده و به خاطر خطاهای‌شان طلب بخشش می‌کنند.


بانگاهی به:
 کتاب تحکیم پیوند زناشویی، فهیمه لواسانی، محمدکاظم عاطف وحید، احمدرضا محمدپور، انتشارات آهنگ قلم.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد