مریم و سعید و سروش و سینا زیر یک سقف

وإن یکاد الذین کفروا لیزلقونک بأبصارهم لما سمعوا الذکر ویقولون إنه لمجنون وما هو إلا ذکر للعالمین

مریم و سعید و سروش و سینا زیر یک سقف

وإن یکاد الذین کفروا لیزلقونک بأبصارهم لما سمعوا الذکر ویقولون إنه لمجنون وما هو إلا ذکر للعالمین

علت دعواهای زن و شوهری+ پیشگیری

این مبحث به عوامل وقوع این مشاجرات و راه های پیشگیری از آن اختصاص یافته است.

به گزارش افکارنیوز، اختلاف و تفاوت، موضوعی است که در بین تمام زوج ها در هر سن و فرهنگی حتی زوج های خوشبخت وجود دارد و علت عمده آن، تفاوت های فردی و شخصیتی افراد با یکدیگر است. با این وجود مشاهده می کنیم که در برخی از روابط زناشویی، این اختلافات به خوبی حل و فصل می شوند و در برخی دیگر از روابط، این اختلافات به راحتی تبدیل به بحران هایی بزرگ شده که منجر به بحث و مشاجره و حتی جذایی زوجین می شود. این مبحث به عوامل وقوع این مشاجرات و راه های پیشگیری از آن اختصاص یافته است.

چرا دعوا می کنید؟


ـ زوج ها همواره باید با هم راجع به اختلافات احساسات و مشکلات شان گفتگو کنند و به دنبال راه حل صحیح بگردند، نه اینکه به محض مواجه شدن با مشکل، اختلاف و ناراحتی، شروع به بدگویی، ناسزا گفتن و تهمت زدن به یکدیگر کنند.

ـ اغلب دعواهای زن و شوهرها به این دلیل پیش می آید که آنها فاقد مهارت های ارتباطی هستند و قادر نیستند خودشان را به جای طرف مقابل قرار دهند. به همین دلیل اختلاف به جروبحث کشیده می شود و این مسئله به مرور رابطه عاطفی بین زوجین را از بین می برد.

ـ از تخلیه احساسات منفی خود در هنگام گفتگو و بحث اجتناب کنید. این کار نه تنها مشکلی را حل نمی کند، بلکه موجب ایجاد تنفر و از بین رفتن احترام متقابل خواهد شد.

ـ سوءتفاهم ها و مشکلات، نه تنها با مشاجره حل نمی شود، بلکه شدیدتر خواهد شد و مشکلی بر مشکلات دیگر اضافه می کند. مشاجره فقط باعث می شود که شما تحت تاثیر هیجانات منفی زودگذر قرار بگیرید و نتوانید مشکل اصلی را بیان کنید.

ـ انتقاد، نشانه صداقت طرف مقابل است و می تواند ما را به سمت عملکردی بهتر راهنمایی کند. انتقاد می تواند فرصتی برای پیشرفت باشد.

ـ بهانه تراشی به معنای قبول نکردن مسئولیت مشکل است. وقتی انتقاد سازنده ای از ما می شود، ما با بهانه تراشی از زیر بار مسئولیت رهایی پیدا می کنیم و این به معنای حل کردن مشکل نیست. در واقع فقط فرار از این روش در کوتاه مدت جواب می دهد ولی در بلند مدت بسیار عذاب آور است.

قصه از کجا شروع شد؟


غالباً دعوای بین زن و شوهر ما از علل و عوامل گوناگونی ناشی می شود و در تمام روابط و زندگی ها بیش از یک بار رخ می دهد. با این وجود برای برخی از زوجین مشاجرات به حدی فرسایشی است که به مرور موجب کاهش علاقه بین آنها می شود. همان طور که اشاره شد؛ مشاجرات، ناشی از اختلافات و تفاوت ها است که به طور کلی، تفاوت در دیدگاه های بین زن و شوهرها عامل اصلی مشاجرات است. این تفاوت ها در تربیت، فرهنگ و... سطح اجتماعی، اقتصادی و اعتقادی خانواده زن و مرد و در پی آن تفاوت انتظارات زوجین از ازدواج و زندگی مشترک است.

در گذشته روانشناسان سعی در ریشه یابی اختلافات زوجین و بررسی نوع تفاوت ها داشتند اما امروزه بحث تازه ای مطرح شده که راهکارهای ارائه شده از سوی مشاوران خانواده و روانشناسان در راستای این برنامه جدید قرار دارد.

پول زیاد، دورافتادگی همسران و...

یکی از چالش برانگیزترین مسائل امروز جامعه ما، ازدواج های سست بنیانی است که بسیار زودتر از آنچه که بتوان تصور کرد به بن بست روابط عاطفی، طلاق عاطفی و شاید طلاق رسمی و قانونی محکوم می شود. روانشناسان، جامعه شناسان و حقوقدانان، عوامل بسیاری را در طلاق زود هنگام عاطفی یا رسمی موثر دانسته اند که بعضی از آنها به شدت با هم تناقض دارند؛ از جمله، سن دختر و پسر که در بعضی از پژوهش ها سن کم و در بعضی دیگر سن بالا در هنگام ازداوج به عنوان عامل اصلی ناسازگاری ذکر شده است یا مثلاً میزان درآمد مرد خانواده که در پاره ای از موارد کمبود درآمد و عدم برآورده ساختن نیازهای زن به عنوان عامل اختلاف ذکر شده است. در بعضی از گزارش ها نیز درآمد و پول زیاد را عامل فساد و انحراف زن و شوهر و دور شدن آنان از یکدیگر دانسته اند. تولد زود هنگام فرزند نیز توسط بسیاری از همسران عامل بی توجهی آنان به یکدیگر ذکر شده است. بعضی نیز نداشتن فرزند و اجتناب از زود مادر شدن یا پدر شدن همسر را دلیل اختلاف می دانند.
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد